Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Жизнь общин03 Мая 2024, 19:19

«Скасуйте ненависть»: ті, хто вижив у Голокост, читають дописи з запереченням Катастрофи

Скасуйте ненависть, CancelHate, Клеймс Конференс
Фото надано організаторами

Організація Клеймс Конференс оголосила про запуск кампанії #CancelHate у соціальних мережах. У кампанії беруть участь люди, які пережили Голокост, які зачитують дописи про заперечення Голокосту. Кожен допис ілюструє, як заперечення та спотворення Голокосту можуть не лише переписати історію, а й увічнити антисемітські стереотипи та поширити ненависть.

Світ зараз є нестабільним місцем. Соціальні мережі дозволяють розповсюджувати слова ненависті, користуючись анонімністю. Ця кампанія показує, що такі публікації мають наслідки – ці підлі та мерзенні слова заперечують свідчення з перших рук кожного, хто пережив Голокост, їхні страждання та біль втрати близьких.

Гідеон Тейлор 

Президент Клеймс Конференс

У кампанії #CancelHate ті, хто пережив Голокост, зачитують пости в соціальних мережах про заперечення Голокосту, а потім, викриваючи брехню і кажучи правду, розповідають про те, що вони пережили під час Катастрофи. Кожне відео закінчується словами: «Слова мають значення. Скасуйте ненависть».

Ця кампанія безпосередньо протидіє серйозній проблемі заперечення та спотворення Голокосту у соціальних мережах. Анонімність і віддаленість від реального людського контакту роблять платформи соціальних мереж ідеальними для прояву такої запеклої антисемітської ненависті.

Я ніколи не міг собі уявити день, коли ті, хто пережив Голокост, зіткнуться з такою величезною хвилею заперечення та спотворення Голокосту, але, на жаль, цей день уже настав. Ми всі бачили, до чого призвела неприборкана ненависть: слова ненависті та антисемітизму призвели до депортацій, газових камер та крематоріїв. У цій кампанії беруть участь те, хто пережив Голокост, із усього світу, щоб показати, що ненависть не переможе. Вони зачитують ці огидні дописи, відставивши вбік власний дискомфорт та травми, щоб нинішні та майбутні покоління зрозуміли, що безконтрольній ненависті немає місця у суспільстві.

Грег Шнайдер

Виконавчий віце-президент Клеймс Конференс

Нещодавнє дослідження, проведене в Сполучених Штатах серед міленіалів і покоління Z старше 18 років, показало, що приблизно половина (49%) бачили дописи, що заперечують або спотворюють Голокост, у соціальних мережах або деінде в інтернеті, і ці цифри відображають результати в інших країнах. У Великій Британії 29% дорослих бачили у соціальних мережах заперечення чи спотворення інформації. Ці дослідження також показали, що у багатьох країнах знання про Голокост зменшуються. У Канаді 22% міленіалів і покоління Z не були впевнені, чи чули вони про Голокост, а у Франції 25% міленіалів не були впевнені, чи чули вони колись про Голокост чи ні. Зростання розриву в базових знаннях про Голокост робить молоде покоління все більш уразливим до тенденції заперечення та спотворення.

Я пережив Голокост, але 13 членів моєї родини було вбито, бо вони були євреями. Заперечення Голокосту у соціальних мережах – це не просто черговий пост. Те, що ми говоримо, має значення. Дописи, які заперечують Голокост, несуть ненависть і заперечують страждання мільйонів людей. Ми маємо серйозно ставитися до своїх слів. Наші слова мають значення.

Ейб Фоксман

Пережив Голокост та став учасником кампанії #CancelHate у США

 

Я пережив Голокост. Шість мільйонів було вбито. Ненависть і заперечення Голокосту сьогодні повернулися до нашого суспільства. Мені дуже сумно через це, і я борюся з цим щосили. Слова мають значення. Наші слова — наша сила.

Герберт Рубінштейн

Пережив Голокост, живе у Німеччині

 

Мою сім'ю вигнали з дому... бо ми були євреями. Мого батька змушували мити вулиці, а згодом заарештували за антинацистські висловлювання, але нам пощастило. 17 членам моєї родини, які були вбиті, — не пощастило. Голокост справді стався.

Хеді Арджент

Пережила Голокост, Велика Британія

Кампанія #CancelHate проти заперечення та спотворення Голокосту триватиме місяць. Протягом 30 днів публікуватимуться відеоролики тих, хто пережив Голокост, з усього світу, в яких будуть вон представлятимуть свої свідчення проти дописів у соціальних мережах, де заперечується Голокост.

Усі відеоролики можна побачити на сайті організації (клац).

Про Клеймс Конференс: Комісія з єврейських матеріальних позовів до Німеччини (Клеймс Конференс)  — некомерційна організація з офісами в Нью-Йорку, Ізраїлі, Німеччині та Австрії, яка забезпечує матеріальну компенсацію тим, хто пережив Голокост, по всьому світу. Клеймс Конференс, заснована у 1951 році представниками 23 найбільших міжнародних єврейських організацій, фінансує та розподіляє кошти приватним особам та організаціям, а також домагається повернення єврейської власності, викраденої під час Голокосту. У результаті переговорів з Клеймс Конференс з 1952 року уряд Німеччини виплатив понад 90 мільярдів доларів як компенсацію особам за страждання та збитки, що виникли внаслідок переслідувань з боку нацистів. У 2023 році Клеймс Конференс розподілила понад 560 мільйонів доларів як компенсацію більш ніж 200 000 тим, хто пережив Голокост, у 83 країнах і виділила понад 750 мільйонів доларів у вигляді грантів більш ніж 300 організаціям соціальної допомоги по всьому світу, які надають життєво важливі послуги для тих, хто пережив Голокост, такі як домашній догляд, харчування та ліки. До 2024 року Клеймс Конференс успішно домовилася про компенсацію тим, хто вижив у Голокост, на суму приблизно 535 мільйонів доларів і 888 мільйонів доларів для допомоги з домашні доглядом.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать