Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество07 Мая 2024, 12:13

«Марш живих» пройшов в Освенцимі на честь Йом а-Шоа

освенцим, марш живих
Марш живих в Освенцимі 6 травня 2024 року / Фото apnews.com

Тисячі євреїв з усього світу провели біля меморіального комплексу Освенцім у Польщі акцію "Марш живих", щоб вшанувати пам'ять жертв Голокосту.

Як повідомляють організатори, молоді учасники акції пройшли разом із 50 тими, що пережили ті страшні події, шлях довжиною 3,2 кілометра — від табору Аушвіц I до табору Аушвіц-Біркенау,

Сигнал до початку ходи, яка пролягала, крім іншого, через ворота Освенцима з цинічним написом «Праця звільняє» (Arbeit macht frei), було дано звуком шофара — єврейського ритуального духового музичного інструменту. 

Серед учасників заходу були й ті, хто вижив під час масштабного нападу на Ізраїль з боку терористичної організації ХАМАС, який стався 7 жовтня 2023 року і започаткував новий виток ескалації конфлікту на Близькому Сході.

Хода цього року була присвячена євреям з Угорщини, яких націонал-соціалісти почали систематично винищувати 80 років тому. За даними меморіального комплексу Освенцим, з кінця квітня до серпня 1944 року з Угорщини до цього концтабору було насильно доставлено 430 000 євреїв. Більше 75% із них там були вбиті.

За час Голокосту націонал-соціалісти вбили в Європі близько шести мільйонів євреїв. У концтаборі Освенцим було знищено понад мільйон людей, переважно євреїв.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать