Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество07 Мая 2024, 15:38

Україна та Ізраїль готуються до виступу на конкурсі Євробачення-2024

Eurovision
Ілюстраційне фото khaleejtimes.com

Сьогодні у шведському місті Мальме розпочнеться пісенний конкурс Євробачення-2024. Україна та Ізраїль готуються до виступу.

Півфінали відбудуться 7 та 9 травня, а 11 травня — фінал. Україна виступить у першому півфіналі, Ізраїль — у другому.

Дует співачок Jerry Heil та Альона Альона представлятимуть Україну на Євробаченні з піснею "Teresa&Maria". За прогнозами букмекерів, Україна має шанси потрапити у топ-5, але фаворитами вважаються Хорватія та Швейцарія. Також, організатори очікують протестів пропалестинських активістів у Мальме. Деякі з них вимагали виключити Ізраїль з конкурсу через конфлікт з ХАМАС, але організатори відхилили ці вимоги.

Ізраїль буде представляти 20-річна співачка Еден Голан. Початкова назва її меланхолійної балади була "October rain". Критики відзначили, що це може бути асоціацією із нападом ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня 2023 року. Спочатку автори пісні відмовилися змінювати її текст, але пізніше цього вимагав президент Ізраїлю. Таким чином, назву пісні змінили на "Hurricane" і внесли деякі зміни в її тексти.

В Ізраїлі серйозно побоюються за безпеку ізраїльської делегації та глядачів з Ізраїлю. Декілька днів тому Штаб національної безпеки випустив нове попередження з підвищеним рівнем небезпеки, а сьогодні стало відомо, що проконтролювати охорону ізраїльської делегації вирушив особисто голова ШАБАКа Ронен Бар.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать