Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Жизнь общин22 Марта 2024, 12:01

Волонтери у Хмельницькому безкоштовно навчають івриту

хмельницький, іврит, Хесед Бешт, Volunteer Community
Фото надано організаторами

У Хмельницькому, на базі благодійного фонду «Хесед Бешт», волонтери проводять безкоштовні уроки з івриту. Відвідувати навчання можуть усі члени місцевої єврейської громади.

За словами організаторів, відвідувачі фонду вчать іврит вже понад три роки. Наразі уроки проводяться раз на тиждень у двох групах. Перша група розрахована на початківців, а друга — для тих, хто вже має певний рівень знань і вивчає мову для вдосконалення своїх навичок.

Мова івриту — унікальна, вона уособлює щось стародавнє. Наші люди тільки відкривають для себе цю мову і їм подобається отримувати нові знання про неї.

Вікторія Суботіна

Менеджерка з інформації БФ «Хесед Бешт»

Викладає іврит волонтерка всеукраїнської волонтерської мережі Volunteer Community Галина Скрипник, яка вивчала мову в Ізраїлі. Віковий діапазон слухачів курсу широкий - від 10 до 70 років. Як розповідають у центрі, кожен з відвідувачів вчить стародавню мову, переслідуючи власну мету. Так, один з учасників, 75-річний пенсіонер, вже рік відвідує заняття для саморозвитку.

Загалом, від початку курсу до нього приєдналися 39 учасників.

Для того, щоб приєднатися до безкоштовних уроків з івриту, завітайте до БФ «Хесед Бешт» за адресою вулиця Шевченка, 40\2.

Довідка:

Волонтерська мережа Volunteer Community має 32 центри, які працюють у 25 містах України. Вона реалізує соціальні проекти та ініціативи, які направлені на допомогу нужденним людям похилого віку, дітям групи ризику, людям з особливими потребами, розвиває проекти у соціально важливих сферах життєдіяльності — екологія, допомога тваринам, здоровий спосіб життя, а також займається освітою волонтерів.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать