Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество28 Марта 2024, 12:12

Нам доводиться боротися за право бути євреями — Спілберг про різанину 7 жовтня та Голокост

Стівен Спілберг
Стівен Спілберг / Фото cnn.com

На церемонії, присвяченій 30-річчю Інституту Голокосту в Лос-Анджелесі, відомий єврейський режисер Стівен Спілберг поділився своїми побоюваннями щодо майбутнього єврейської ідентичності, застерігаючи від можливості повторення історії. У своєму виступі він підкреслив унікальну силу єврейського народу, що виявлялася у стійкості, співчутті та розумінні сили співчуття. Він закликав до засудження жахливих дій терористичного угрупування ХАМАС 7 жовтня.

Ті, хто не пам'ятає минулого, приречені його повторювати. Дуже стурбований тим, що ми приречені повторити історію, в якій нам доводиться боротися за право бути євреями.

Стівен Спілберг

Фонд Голокосту, заснований Спілбергом, останнім часом активно збирає свідчення людей, які вижили після нападу ХАМАС, щоб створити архів для боротьби з антисемітизмом. У своїх коментарях режисер висловив здивування та огиду перед варварством, з яким стикаються євреї у сучасному світі.

Він також наголосив на важливості роботи Інституту Голокосту, особливо у світлі жахливих подій у секторі Газа. Фонд візуальної історії Спілберга вже завантажив понад 50 000 фотографічних свідчень тих, хто вижив і свідків геноциду, включаючи свідоцтва про злочини ХАМАС під час різанини 7 жовтня.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать