Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество22 Апреля 2024, 10:51

Пересувна синагога побувала у Миргороді напередодні свята Песах

Миргород, єврейська громада, Йосеф Сегаль, Михайло Рутгайзер
Керівник єврейської громади Миргорода Михайло Рутгайзер, рабин Полтави Йосеф Сегаль та молоді рабини з міцво-мобіля на зустрічі з єврейською громадою у Миргороді / Скриншот Facebook: Міська телестудія "Миргород"

«Синагога на колесах» нещодавно прибула до Миргороду (Полтавська область) в межах поїздки перед великим єврейським святом Песах 5784. Цьогоріч свято припадає на період між 22 та 30 квітня.

Міцво-мобіль — спеціально обладнаний автомобіль, де знаходиться Тора та інші єврейські релігійні атрибути. У ньому рабини — вихованці єшиви подорожують різними містами України, щоб провідати єврейські громади та розказати більше про єврейські традиції особливо в тих містах, де немає синагоги.

Член ГО «Миргородська єврейська громада» Олександр Дзюба пояснив, чому для євреїв зараз так важливо дотримуватися духовних законів та робити більше добрих справ.

Ми зараз знову очікуємо на звільнення від рабства, звільнення від окупації наших територій. Ви знаєте, що відбувається в Україні, що відбувається в Ізраїлі і, за нашими переконаннями, нашою вірою, чим детальніше ми виконуємо заповіді, чим детальніше ми вивчаємо Тору, чем краще ми займаємося волонтерською діяльністю, коли не тільки матеріальну, а ще й духовну складову до цього додаємо, тим швидше настане перемога. Бо перемога спочатку в духовному світі отримується.

Олександр Дзюба

До свята Песах слід ретельно готуватися, тож посланники Любавицького Ребе провели модельний Песах — заняття, на якому вони розказували про значення свята, що треба робити і що заборонено у ці дні.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю