Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество07 Марта 2024, 17:29

Сотні пропалестинських протестувальників заблокували доступ до музею Голокосту у Монреалі

пропалестинський мітинг, монреаль
Знімок екрана з відео пропалестинського протесту біля єврейського общинного центру в Монреалі, Канада / Фото timesofisrael.com

Сотні пропалестинських протестувальників 4 березня оточили Монреальський музей Голокосту, не допускаючи відвідувачів до будівлі, де виступала група резервістів ізраїльської армії.

Протестувальники скандували «Смерть Ізраїлю, смерть євреям». Захід, проведений у будівлі Фонду єврейської громади, де знаходиться музей Голокосту, був частиною турне Північною Америкою правозахисної організації «DiploAct», яка проводить кампанію проти делегітимації Ізраїлю. Серед виступаючих були Нір Йосеф, Орі Іцхакі та Абу Волкович, усі вони є резервістами ЦАХАЛу. Організатори заходу — Федерація CJA, ключова місцева єврейська громадська організація, та Центр у справах Ізраїлю та євреїв — зазначили у спільній заяві, що демонстранти намагалися заблокувати доступ до будівлі та ображають тих, хто намагається увійти.

Мали місце сутички з поліцією, яка застосувала перцевий балончик проти деяких протестувальників, але повідомлень про арешти не надходило.

Невелика група представників єврейської громади провела контрпротест.

Захід DiploAct пройшов за планом, оскільки більшість учасників змогли увійти в будівлю до того, як протестувальники заблокували його. 

DiploAct провів аналогічну зустріч 5 березня в іспансько-португальській синагозі в Монреалі, і там знову зібралися пропалестинські протестувальники. За словами організацій, протестувальникам було вручено судову заборону, яка вимагає від них триматися на відстані 50 метрів від єврейських громадських установ, поліція діяла у повному складі, щоб забезпечити ефективні буферні зони.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать