Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Жизнь общин09 Мая 2024, 15:52

У Дніпрі покажуть фільм «Чужа молитва» до Дня українців, які рятували євреїв під час Голокосту

чужа молитва
Зображення надане організаторами

З нагоди Дня українців, які рятували євреїв під час Голокосту, у Дніпрі відбудеться показ художнього фільму «Чужа молитва».

Історична драма «Чужа молитва» режисера Ахтема Сеітаблаєва заснована на реальних подіях. Вона розповідає про неймовірну історію кримської татарки Саїде Аріфової, яка під час Другої світової війни двічі врятувала 88 єврейських дітей-сиріт.

Події розгортаються в окупованому німецькими нацистами Криму у 1941–1944 роках. Вихователька дитячого будинку в Бахчисараї попри смертельну небезпеку для власного життя приходить на допомогу єврейським дітям, приреченим на смерть. Історія любові, милосердя, самопожертви і відданості на тлі війни, зради і, здавалось би, остаточного торжества зла.

«Чужа молитва» — це не просто фільм, це зворушлива історія про мужність у часи Другої світової війни, знята в мальовничій Грузії, Україні та Ізраїлі. Картина супроводжується емоційним саундтреком, символічною піснею Джамали «1944», яка принесла Україні перемогу на Євробаченні.

Сюжет цієї стрічки нагадує нам, що навіть коли війна руйнує все, знаходяться ті, хто ризикує життям, щоб зберегти пам’ять.

Перегляд таких фільмів – це не розвага, а можливість єднатися, пам’ятати про важливі події та шанувати подвиг тих, хто рятував світ в буремні часи. Такі герої завжди є, і світло від їх праведних вчинків надає сенсу для подальшого життя всьому людству.

Організаторами заходу виступають Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» і Об’єднана єврейська община України.

Кіпоноказ відбудеться у понеділок, 13 травня, з 17:00 по 20:30, за таким розкладом:

  • 17:30 — реєстрація учасників;
  • 18:00 — вступне слово;
  • 18:15 — перегляд фільму;
  • 19:50 — обговорення.

Місце проведення заходу: єврейський культурно-діловий центр «Менора», вулиця Шолом-Алейхема, 4/26, Дніпро.

Обов’язкова реєстрація за посиланням (клац).

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю