Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Политика08 Мая 2024, 19:09

Байден пообіцяв не забувати 7 жовтня і притримав постачання зброї Ізраїлю

Джо Байден
Джо Байден / Фото abcnews.go.com

Президент США виступив на заході, присвяченому жертвам Голокосту, де присвятив частину промови нинішньому антисемітизму. Джо Байден зазначив, що люди в усьому світі вже забувають про влаштовану ХАМАСом різанину 7 жовтня.

«Ненависть до євреїв продовжує глибоко лежати в серцях надто багатьох людей у ​​світі і вимагає від нас постійної пильності та відвертості. Лише 7 місяців минуло, і люди вже забувають, що ХАМАС розв'язав цей жах. Я не забув. І ми не забудемо.

Джо Байден

Незважаючи на те, що Джо Байден висловив підтримку Ізраїлю, риторика Білого Дому за місяці війни дуже змінилася. Якщо на початку війни Байден та його підлеглі постійно говорили про необхідність знищити ХАМАС, то останнім часом оминають цю тему стороною.

Адміністрація Джо Байдена затримала постачання зброї до Ізраїлю, щоб показати свою незгоду з проведенням операції в Рафіасі. Постачання зброї включало 1800 однотонних бомб для винищувачів і ще 1700 250-кілограмових бомб для винищувачів. Цей безпрецедентний крок адміністрації Байдена був покликаний сигналізувати Ізраїлю про велике занепокоєння Білого дому щодо його наміру розпочати великомасштабну наземну операцію в Рафіасі.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать