Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество09 Мая 2024, 11:51

Еден Голан відвідала церемонію пам'яті жертв Голокосту замість церемонії відкриття Євробачення

Еден Голан, єврейська громада, мальме
Еден Голан з єврейською громадою Мальме / Скриншот Twitter: NJA_UK

Ізраїльська делегація на конкурсі Євробачення цього року у Мальме (Швеція), на чолі зі співачкою Еден Голан вирішила відмовитися від участі у заході «Бірюзова доріжка», натомість відвідавши церемонію на честь Дня пам'яті жертв Голокосту, організовану єврейською громадою Мальме.

«Бірюзова доріжка» вважається однією з найяскравіших подій конкурсу з погляду зв'язків із громадськістю. Це перша зустріч представників ЗМІ з десятків країн та учасників конкурсу, яка сприяє популяризації пісень кожної країни. Посилаючись на міркування безпеки, Голан та її команда раніше заявляли, що не відвідуватимуть жодних заходів Євробачення, окрім репетицій та самих виступів, на які її супроводжуватиме охорона.

У зв'язку з антиізраїльськими демонстраціями, які очікуються в Мальме протягом тижня, Рада національної безпеки також дала вказівку членам ізраїльської делегації не користуватися соціальними мережами, щоб не розкривати місцезнаходження свого готелю.

Поки проходила хода «Бірюзовою доріжкою», Голан та решта ізраїльська делегація взяли участь у невеликій церемонії пам'яті жертв Голокосту, на якій співачка з жовтою стрічкою на честь заручників, що утримуються в Газі, запалила поминальну свічку і приєдналася до співу національного гімну.

Раніше JewishNews повідомляли, що перед стартом Євробачення-2024 рівень небезпеки для ізраїльтян у Мальме був підвищений до максимального.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю