Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Жизнь общин27 Июля 2022, 12:11

320 нових репатріантів з України з початку війни визнано такими, що пережили Голокост

пережившие холокост, репатриант, израиль
Ілюстраційне фото jewishchronicle.timesofisrael.com

Управління з прав осіб, які пережили Голокост, при Міністерстві соціальної рівності Ізраїлю схвалило визнання 320 нових репатріантів, які приїхали з України з початку війни, такими, що пережили Голокост. Тепер вони матимуть право на отримання щорічної допомоги у розмірі 6500 шекелів на рік (близько 1900 доларів США, або 70 000 гривень) на додаток до всіх інших пільг.

Визнання цього статусу дозволить новим репатріантам з України, які пережили Голокост, отримати належні пільги та виплати, щоб забезпечити їм гідну старість на землі Ізраїлю. У нас залишилося не так багато часу, щоб піклуватися про них, адже їхній середній вік становить 85 років. Ми продовжимо наші зусилля, щоб ті, хто пережив Голокост, отримали додаткові кошти з державного бюджету та виплат від європейських країн.

Мірав Коен

Міністр соціальної рівності Ізраїлю

В останні місяці співробітники Управління з прав осіб, які пережили Голокост, працювали над швидким визнанням цього статусу для нових репатріантів з України, щоб забезпечити своєчасне отримання ними належної виплати. Всім цим людям понад 80 років, і вони живуть по всій країні в готелях чи орендованих квартирах.

Крім щорічної виплати в 6500 шекелів на рік, вони отримають також додаткові пільги, такі як звільнення від оплати рецептурних медичних препаратів із кошика ліків, психологічна допомога по телефону, в амбулаторії або вдома, соціальний волонтер для регулярних щотижневих зустрічей у них вдома та багато іншого. Через їхній важкий психологічний стан внаслідок переїзду в іншу країну та похилий вік ті, хто піклується про них та допомагає їм із проходженням бюрократичних процедур, є спеціальною робочою групою у складі місцевої соціальної служби.

У травні 2022 року ще 43 нових репатріанти з України отримали статус тих, хто пережив Голокост.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать