Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Жизнь общин02 Февраля 2024, 13:37

Дітям з особливими потребами у Дніпрі провели урок Тори та подарували набори для творчості

допомога дітям, дніпро
Фото djc.com.ua

Учасники проєкту «Тов і Хесед» у Дніпрі відвідали дітей у КЗ «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Добре вдома» ДОР» та Комунальній установі Дніпропетровського дитячого будинку-інтернату Дніпропетровської обласної ради для дітей з особливими потребами.

Про це сьогодні, 2 лютого, повідомили на сайті Єврейської громади Дніпра.

Такі зустрічі проводяться щотижня, і дітям вони полюбилися. Вони чекають на гостей, як рідних і близьких людей.

допомога дітям, дніпро

На зустрічах вони розбирають глави Тори доступною дітям і простою мовою, з простими прикладами. І ці розмови діють на дітей як терапевтичні казки, вони їм дуже близькі та зрозумілі — адже вони і про недосконалість миру та несправедливість, як відрізнити добрі наміри від поганих, який вибір може зробити людина та чому важливо вибирати добрі справи та правильні рішення.

Цього разу говорили про тижневий розділ Тори «Ітро».

Ми вивчили тижневий розділ «Ітро». У ній розповідається про те, що до Моше приходить тесть Ітро та його дружина з дітьми. Ітро приходить із Мідьяна до табору синів Ізраїля. Ітро прийшов, бо чув про ті чудеса, які здійснив Всевишній для того, щоб вивести євреїв з Єгипту. Прийшовши до табору народу Ізраїля, Ітро бачить, що люди стоять біля Моше з ранку до вечора, чекаючи на суд. І тесть дає пораду про поділ влади, обрати суддів та старійшин, щоб управління народом та судочинством було якіснішим. У цьому розділі народ отримав десять заповідей.

Ми з хлопцями повторили 7 заповідей Ноаха, поговорили про те, що мораль нам дарована Вс-вишнім, спущена з гори Синай, принесена і дарована всім народам світу для того, щоб її виконувати. А завдання єврейського народу — поширювати знання про Вс-вишнього.

Хана Несхес

Керівниця «Тов і Хесед»

Також під час зустрічі дітям подарували набори для творчості олівці, альбоми, пенали від «Тов та Хесед», діяльність якої підтримується Єврейською громадою Дніпра.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать