Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Жизнь общин05 Июня 2024, 19:35

Клієнти єврейського фонду у Дніпрі долучилися до лекції про Стефана Цвейга

стефан цвейг
Зображення Facebook: Музей «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні»

Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» спільно з БО «БФ «Хесед Менахем» продовжує свою просвітницьку діяльність у рамках проєкту «Єврейська спадщина».

Сьогодні, 5 червня, наукова співробітниця музею Дільфуза Глущенко провела зустріч з постійними та новими учасниками відкритого лекторію.

Нове заняття було присвячене життю і творчості непересічної особистості, шляхи і долю одного з класиків літератури ХХ століття — Стефану Цвейгу.

стефан цвейг

Австрійський письменник, критик, перекладач, автор численних белетризованих біографій, твори якого і досі залишаються популярними. Людина, яка була знайома і товаришувала з багатьма видатними діячами того часу. Той, хто називав себе «випадковим євреєм», але не зрікся своєї віри та єврейського народу у роки переслідувань. Видатний літератор, який жив і творив з пристрастю, але помер у відчаї на чужині.

Тема зустрічі видалася близькою для учасників та викликала цікаву розмову про улюблені твори письменника. Згадувалися найбільш відомі новели Цвейга, які стали його візитівкою — «Лист незнайомої», «Шахова новела», «Нетерпіння серця» та багато інших. Спільно прийшли до висновку, що такі заняття надають мотивацію до читання творів улюблених авторів і знайомства з новими. Пролунали й побажання щодо нових тем відкритого лекторію.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать