Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Жизнь общин07 Июня 2024, 13:51

Настав Рош Ходеш місяця Сіван 5784

сіван
Зображення livestream.com

У добу з вечора 6 по вечір 7 червня цьогоріч відзначається перше число єврейського місяця Сіван, який Тора називає просто «третій місяць», оскільки відлік місяців ведеться від Нісана. Слово «сіван» вавилонського походження, як і багато назв місяців у єврейському календарі.

Рош Ходеш місяця Сіван завжди триває один день, тому що попередній місяць, Іяр, неповний. Сам місяць Сіван завжди повний і триває тридцять днів.

Саме в Сіван народ Ізраїлю отримав Тору на горі Сінай, і свято Шавуот є головною подією місяця, що надає всьому місяцю особливу святість. Вважається, що в Рош Ходеш Сіван євреї прийшли в Сінай і стали там табором.

Сузір'я місяця — Близнюки, у чому багато хто бачить натяк на Моше та Аарона, які були рівні один одному за значенням, і яким була дарована Тора саме цього місяця.

Багато важливих подій у єврейській історії відбулося саме у місяці Сіван — цього місяця пішов із матеріального світу засновник хасидизму Баал-Шем-Тов, а через рік керівництво та титул Глави покоління прийняв Ребе Дов-Бер, також відомий як Мітелер Ребе, Магід із Межиріча. У місяць Сіван нісіюс (титул Ребе та керівництво своїм поколінням) прийняв і Третій Любавицький Ребе Менахем Мендл, відомий також як Цемах-Цедек.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать