Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Жизнь общин30 Декабря 2022, 15:08

Рабин Шмуель Камінецький розкрив таємницю головної єврейської молитви «Шма Ісраель»

Рабин Шмуель Камінецький
Рабин Шмуель Камінецький / Скриншот YouTube: Jewish Community of Dnipro

Рабин Шмуель Камінецький напередодні останнього Шабату 2022 фінансового року розказав, про що насправді головна єврейська молитва «Шма Ісраель».

Він розказав історію про дівчинку, яка малювала лише чорним фломастером, чим схвилювала викладачів та психологів. Але коли її запитали про це, виявилося, що просто коли всім дітям роздали фломастери, то їй лишився лише чорний, бо вона сиділа ззаду класу.

Рабин зазначив, що навіть коли нам здається, що все навкруги погано і бачиться у чорному світлі, якщо виявити терпіння, то все може виявитися не таким поганим.

З уривку Тори ««Ваігаш» рабин Шмуель Камінецький розказав про дуже емоційний момент, коли Яаков дізнався, що його син Йосеф насправді не помер 20 років тому, а виявився живим.

У цей момент Яаков промовив молитву «Шма Ісраель, Ашем Ело-кейну, Ашем Ехад» Рабин Камінецький розкрив значення кожного слова, контекст і глибинний сенс цієї молитви.

Єврейська громада Дніпра, якою керує рабин Шмуель Камінецький, входить до складу Об'єднаної єврейської общини України. Повний склад ОЄОУ — за посиланням (клац).

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю