Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Жизнь общин11 Июля 2024, 17:49

У Дніпрі та Кам’янському відзначили 3 Тамуза — ФОТО

Дніпровська єшива імені рабина Леві-Іцхака Шнеєрсона
День Ребе у Дніпровській єшиві імені рабина Леві-Іцхака Шнеєрсона / Фото djc.com.ua

У єврейських громадах Дніпра та Кам’янського відзначили 3 Тамуза, Гімел Тамуз — 30-ту річницю відходу душі Сьомого Любавицького Ребе Менахема-Мендла Шнеєрсона з матеріального світу.

2 Тамуза 5784 (8 липня 2024), на честь Дня Ребе, у благодійному центрі «Бейт Барух» і синагозі «Бейт Реувен» м. Кам’янське відбувся жіночий фарбренген та духовний урок для учасників міжнародного освітнього проєкту «Колель Тора» і жінок програми «Золотий вік». На прямий зв’язок із Нью-Йорка, з кабінета Любавицького Ребе, вийшов рабин Кам’янського Леві Стамблер. Сповнені енергетикою цього святого місця, учасниці фарбренгена написали листи Ребе, в яких виклали усі свої мрії і сподівання. Ребецн Діна Стамблер організувала для жінок цікаву гру та провела лотерею із цінними призами. Також свято супроводжувала жива музика і кошерні частування.

день ребе, кам'янське
Жіночий фарбренген до Дня Ребе / Фото Facebook: Єврейська громада м. Кам'янське

Наступного дня у синагозі Кам’янського відбувся чоловічий фарбренген. Святково вбрані столи, кошерні частування і жива музика створювали атмосферу урочистості. Також на прямий зв’язок з оеля Любавицького Ребе, що у Нью-Йорку, вийшов рабин Кам’янського Леві Стамблер, який додав усім присутнім натхнення для написання листів Ребе.

день ребе, кам'янське
Чоловічий фарбренген до Дня Ребе / Фото Facebook: Єврейська громада м. Кам'янське

У Дніпрі святкування Гімел Тамуз пройшло у низці єврейських організацій: літньому сімейному таборі Єврейської громади Дніпра «Ган Леві-Іцхак», у Дніпровській єшиві імені рабина Леві-Іцхака Шнеєрсона, у «Махоні Бейс Хая-Мушка», і інституті «Бейт Хана» та «STARS Dnepr» тощо. Фарбренгени супроводжувалися спілкуванням, частуванням, обговоренням натхнення від життя та діяльності Ребе, а також виконання міцв — таких, як цдака, написання листів до Ребе тощо.

Бейт Хана, Дніпро
День Ребе в інституті «Бейт Хана» та «STARS Dnepr» / Фото djc.com.ua

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать