Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Жизнь общин16 Августа 2022, 19:25

В кількох містах України відсвяткували єврейський День закоханих — Ту бе-Ав 5782

Тіккун Олам, 15 Ава, Фарбренген
Фарбренген у "Тіккун Олам" на честь 15 Ава / Фото Facebook: Хагит Мануйлова

Єврейські громади в різних містах України провели заходи з нагоди Ту бе-Ав 5782 — єврейського Дня закоханих.

Рабин Моше Реувен Асман, що керує Єврейською релігійною громадою Києва, записав українською пісню до Ту бе-Ав.

У Дніпрі в Menorah Hummus Bar жіночий єврейський клуб «У Двори» провів заняття, присвячене 15 Ава — єврейському Дню закоханих.

Також фарбренген відбувся для учасників «Тіккун Олам», просвітницького проекту Єврейської громади Дніпра щодо поширення знань про Семи законів, у рамках руху «Бней Ноах». Під час заходу був презентований новий проєкт-цикл зустрічей під назвою «Тіккун Адам», що в перекладі означає «виправлення людини».

У БО «БФ"Хесед Менахем» (Дніпро) до 15-го Ава провели музичний вечір «Відкрите серце» в онлайн-форматі в рамках проекту «Для любителів класичної музики».

У Миколаївському товаристві єврейської культури в рамках проекту «Університет без кордонів» відбулася онлайн-лекція для євреїв Миколаєва та Херсона, під час якої лектор розповів про виникнення, традиції та значення цього свята для єврейського народу.

Онлайн-зустріч з «Торатерапії» для учасників клубних програм благодійно-общинного Центру «Хесед Шмуель» (Херсон) почалася з побажання кохання та радості з нагоди єврейського Дня закоханих.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю