Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Жизнь общин16 Мая 2023, 18:49

Замість параду військової техніки: у Києві відбувся «Парад Добрих Справ» єврейської громади

Парад Добрих Справ, київ, лаг ба-омер, 9 травня
Фото надано організаторами

9 травня у Києві пройшов «Парад Добрих Справ», організований єврейською громадою та офісом рабина Моше Реувена Асмана.

Про це редакцію JewishNews повідомив рабин Моше Реувен Асман. За його словами, захід організовано на честь єврейського свята Лаг Ба Омер, яке за юдейським календарем цьогоріч співпало з 9 травня, того ж дня, коли на росії проводять паради військової техніки, яка вбиває людей в Україні.

Це день закінчення великого трауру у всьому єврейському народі. Тому щоб відзначити дату, праведник та вчитель нашого покоління, Любавицький Ребе Шнеерсон, запровадив по всьому світу проводити дитячі паради добра з гаслами — Любові до ближнього та допомоги всім нужденним. Іншими словами, це повністю протилежне парадам військової техніки та ракет, які тільки вбивають.

Рабин Моше Реувен Асман

У зв’язку з війною в Україні, офіс рабина Асмана та єврейська громада, замість дитячого параду, вирішила провести автопробіг «Парад Добрих Справ» з автівками та вантажівками, які займаються евакуацією з небезпечних районів та доставкою гуманітарних вантажів у важкодоступні місця. А також на автопробігу були присутні машини швидкої допомоги, які кожен день намагаються рятувати життя людей, які живуть у «буферних» зонах, а також мобільні центри незламності «Міцва-танки», які працюють у регіонах України, де все ще є проблема з електроенергією та теплом. 

Рабин Асман зауважив, що відразу після символічно автопробігу весь транспорт повернувся до своїх «звичних справ»:

Звісно, після автопробігу весь транспорт повернувся до своїх звичних справ, пов’язаних з порятунком та допомогою людям.

Рабин Моше Реувен Асман

Захід був проведений у кооперації з Георгієм Логвинським. Також рабин Моше Асман висловив подяку Патрульній поліції Києва та Київській міській державній адміністрації за підтримку та співпрацю.

Парад Добрих Справ, київ, лаг ба-омер, 9 травня

Парад Добрих Справ, київ, лаг ба-омер, 9 травня

Парад Добрих Справ, київ, лаг ба-омер, 9 травня

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать