Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Жизнь общин05 Июня 2024, 18:57

Жінки єврейської громади в Одесі здійснили надихаючу подорож до Ізраїлю — ФОТО

хабад одеса, ізраїль
Фото Facebook: Хабад Одеса

Жінки єврейської громади в Одесі здійснили подорож до Ізраїлю, яка розпочалася тиждень тому. Вона стала можливою завдяки організації «Моментум» у співпраці з жіночим клубом Хабад в Одесі.

Подорож почалася в Кфар-Хабад з огляду копії будівлі 770 і це було дуже хвилююче, особливо для тих жінок, які були у Ребе в Нью-Йорку.

Далі вони продовжили подорож до півдня і відвідали місце катастрофи в «Нова». Там же вони взяли участь у початку написання Сувою Тори для піднесення душ загиблих.

А потім в сусідньому поселенні допомагали збирати полуницю.

Наступного дня учасниці поїздки відвідали Єрусалим, який був головним моментом подорожі. Вони відвідали екскурсію музеєм «Яд ва-Шем», долучилися до молитви біля Стіни Плачу, а також зустрілися з випускником одеської єврейської школи, який записався в ЦАХАЛ як «одинокий солдат», тому єврейські жінки супроводжували та підтримували його на церемонії складання присяги, коли його родина не змогла приїхати.

Ми мали привілей зустрітися з жінками з усього світу, обмінятися досвідом, навчатися та навчати.

Дякуємо ребецен Малкі Артман, яка супроводжувала нас, дарувала нам безпеку та мир і зробила цю подорож такою успішною.

Ми щасливі тим, що  змогли під час подорожи наповнитись позитивною енергією та повернутися до нашої родини та громади, більш оптимістичними, більш мирними і більш гордими нашим юдаїзмом.

хабад одеса, ізраїль

хабад одеса, ізраїль

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать