Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Экономика и бизнес31 Июля 2023, 18:02

4-та сонячна станція в ізраїльській пустелі розпочала видобуток наддешевої електроенергії

Сонячна електростанція Ашалім в пустелі Негев
Сонячна електростанція Ашалім в пустелі Негев / Фото wikipedia.org

Четверта в Ізраїлі сонячна електростанція в Ашалімі в пустелі Негев почала працювати і постачатиме електроенергію за рекордно низькою ціною на ринку електроенергії.

Поле фотоелектричних панелей постачатиме електроенергію за 8 агорот (2,2 цента) за кіловат-годину (1 кіловат потужності, витриманої протягом однієї години), що значно дешевше, ніж будь-яка інша електростанція, що виробляє електроенергію з сонячної енергії в країні. Цей тариф можна порівняти з ціною в 40 агорот за кВт-год на першій сонячній станції Ashalim, яка почала виробляти енергію наприкінці 2017 року.

Встановлена ​​ціна дешевша, ніж виробництво електроенергії з використанням забруднюючого викопного палива, і нижча, ніж аналогічні проєкти в усьому світі.

Компанія Ashalim Solar Park Ltd, очолювана ізраїльським підрозділом французької компанії EDF Renewables, переможець державного тендеру на будівництво та експлуатацію фотоелектричної сонячної електростанції потужністю 40 МВт, завершила приймальні випробування об’єкта та отримала дозвіл постійна ліцензія на виробництво для початку комерційної експлуатації.

Термосонячні станції приймають сонячне світло і перетворюють його на тепло, перш ніж використовувати його для електрики. Фотоелектрична (PV) система — популярна сьогодні — вловлює сонячні промені та перетворює їх безпосередньо в електрику.

Ашалім вже має два термо-сонячні електростанції, які виробляють 120 МВт на рік кожна, і одну фотоелектричну, яка генерує 30 МВт на рік. Разом чотири станції в Ашалімі — дві термосонячні електростанції та дві фотоелектричні електростанції — постачатимуть електроенергію загальною потужністю понад 300 МВт на рік.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать