Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Экономика и бизнес11 Июля 2024, 12:57

Агрокомплексу України допоможуть технології водопостачання з Ізраїлю — Мінагрополітики

торгово-промислова палата україни
Фото minagro.gov.ua

Досвід Ізраїлю у сфері зрошення є надзвичайно важливим для відновлення України.

Про це наголосив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня під час відкриття онлайн-конференції «Ізраїльські технології водопостачання та агросектору — досвід для України» у рамках Ізраїльсько-Українського діалогу відновлення. 

У зв’язку зі зміною клімату і його наслідками, особливо після того як ми втратили Каховську ГЕС, для українських аграріїв надзвичайно важлива співпраця у сфері технологій водопостачання, зокрема, зрошення. Технології ізраїльських компаній допоможуть нам забезпечити ефективну аграрну політику і виробництво, а також ощадливе використання води і стале забезпечення продовольчої безпеки в Україні.

Віталій Головня

Віталій Головня розповів, що за підтримки ізраїльського агентства міжнародного співробітництва MASHAV українська делегація у 2022 році вивчала в Ізраїлі технології крапельного зрошування і дощування. А в 2024 році заплановані поїздки українських аграріїв по двох програмах: «Сільськогосподарська дорадча служба» та «Інтенсивне вирощування риби».

торгово-промислова палата україни

Організаторами конференції «Ізраїльські технології водопостачання та агросектору — досвід для України» виступили Торгово-промислова палата України, Посольство і Торговельно-економічна місія Держави Ізраїль в Україні. В конференції взяли участь близько 170 агровиробників з України та Ізраїлю.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю