Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Экономика и бизнес28 Мая 2024, 13:29

В Ізраїлі оприлюднили розмір зарплат будівельників з України

будівельники
Ілюстраційне фото economictimes.indiatimes.com

Громадяни України, легально працевлаштовані в Ізраїлі у будівельній галузі, у середньому заробляють 8765 шекелів на місяць (близько 2385 доларів або 96 000 гривень).

Такі дані сьогодні, 28 травня, опублікував сайт Ynet з посиланням на дослідження інституту Мігдам під керівництвом доктора Міни Цемах, виконане для Центру міжнародної міграції та інтеграції (The Center for International Migration and Integration, CIMI).

Загалом дослідження показує, що будівельні робітники з-за кордону отримують в Ізраїлі в середньому у 3,1 рази більше, ніж на батьківщині. Найбільші зарплати у будівельників із Китаю — у середньому 14 196 шекелів (4579 доларів) на місяць.

Дослідження також показує, що більшу частину грошей, що заробляються в Ізраїлі, іноземці переводять сім'ям, що залишаються на батьківщині. Наприклад, українці відправляють додому 63% доходів, молдавани — 55%, а китайці — 86%.

Водночас Ізраїль зазнає величезного дефіциту робочої сили. Цього тижня до Ізраїлю прибули 2000 будівельних робітників з Індії та 50 зі Шрі-Ланки, проте, як зазначають підрядники, ці люди не мають належної підготовки та не йдуть у жодне порівняння зі спеціалістами з Китаю та України.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю