Вперше у світі: Ізраїль видав дозвіл на продаж культивованої яловичини
Ізраїльське міністерство охорони здоров'я стало першим у світі, що видав дозвіл на продаж м'яса яловичини, що культивується.
Ліцензію на торгівлю отримала компанія з Реховота Aleph Farms, яка виробляє м'ясо в лабораторії без будь-якої шкоди тваринам і є одним із світових лідерів у розробці подібних продуктів харчування.
Культивоване «м'ясо» засноване на клітинах, взятих у тварин та вирощених у біореакторах.
На даний момент невідома ціна такого продукту, але він викликає великий інтерес у прихильників веганських продуктів.
До речі, культивоване м'ясо рік тому було визнано головним рабином Ізраїлю Давидом Лау як «парве» (не м'ясним і не молочним) і кошерним, адже за єврейськими критеріями це є рослинним м’ясом.
У США та Сінгапурі дозволено продавати культивовану «курячу» продукцію, але не «яловичину».
Очікується, що перший продукт ізраїльської харчової компанії Aleph Farms під назвою «Культивований петі-стейк» надійде до ресторанів уже у 2024 році.