Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Политика21 Февраля 2023, 15:14

Ізраїльські технології, у тому числі й військові, можуть допомогти Україні — члени Кнесету

Едельштейн, єрмак, зеленський, елькін, бродський
Фото Twitter: michael_brodsk

Депутати Кнесету, співголови міжпарламентської Асоціації дружби Ізраїль-Україна Юлій Едельштейн та Зеев Елькін зустрілися з Президентом України Володимиром Зеленським.

Вони обговорювали можливості розширення допомоги, яку надає Ізраїль Україні, що вже майже рік відбивається від повномасштабної воєнної агресії РФ.

Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський, що також був присутній на цій зустрічі, охарактеризував її як важливу, і наголосив, що Ізраїль та Україна продовжать розвивати відносини, засновані на спільних цінностях та інтересах.

Після зустрічі Юлій Едельштейн та Зеев Елькін виступили із спільною заявою.

Ми приїхали сьогодні в Україну, як представники Кнесету, і як співголови парламентського товариства дружби Ізраїль – Україна, щоб висловити свою підтримку Україні, українському народу та керівництву України в цей непростий час.

Вже рік, як український народ героїчно захищає свою землю від російського вторгнення. У цій страшній війні можливість якої неможливо було уявити в минулому, гинуть не тільки військові, а й мирні жителі, люди похилого віку, жінки, діти. 

Росія продовжує обстрілювати українські міста, серед яких і м. Харків, у якому один із нас народився та виріс. 

Завдаються ракетні удари та удари іранськими дронами по цивільній інфраструктурі.

Усі винні у воєнних, злочинах проти людяності та злочині агресії мають понести невідворотну відповідальність.

Весь цивілізований світ на чолі зі США і Європою надавав та продовжує надавати підтримку Україні у боротьбі за свою свободу і незалежність. Держава Ізраїль, як частина міжнародної західної спільноти і як країна, яка на своєму досвіді знає, як захищати свою незалежність зі зброєю в руках, у боротьбі з несправедливою агресією, і що таке безперервні обстріли мирного населення, не може стояти осторонь у цей час. 

З першого дня війни Ізраїль засудив російську агресію в Україні та послідовно голосує на підтримку України в ООН і не визнає російської анексії українських територій.

Ізраїль надавав і продовжуватиме надавати широку гуманітарну допомогу Україні, але на наш погляд, цього недостатньо.

Ізраїль має значно активізувати підтримку Україні і може й має робити набагато більше, ніж робив досі. 

Ми повинні припинити обережність і зайняти однозначну активну позицію відповідно до базових моральних цінностей, як і очікується від країни, що стосується вільного західного світу. 

Ми маємо допомогти Україні в усіх сферах, в яких ізраїльські технології, у тому числі й військові, можуть допомогти Україні у захисті мирного населення і своєї свободи та незалежності.

Є моменти у світовій історії, коли не можна всидіти на двох стільцях. 

Ми сподіваємося, що візит міністра закордонних справ, що відбувся минулого тижня, був лише першою ластівкою в процесі.

І ми зробимо все, що від нас залежить як парламентарі, для того, щоб досягти значного розширення Ізраїльської підтримки України в усіх сферах.

Ми підтримуємо практичну співпрацю між Ізраїлем і Україною у сфері протиповітряної та протиракетної оборони. А також на напрямках оборонної взаємодії.

Символічно, коли весь цивілізований світ підтримує Україну, є одна країна, яка допомагає російській армії в терорі проти мирного населення  українських міст, це Іран.

Саме Іран, який відкрито заявляє про прагнення знищити державу Ізраїль, спонсорує терор проти Ізраїлю та його мирних жителів та рветься до володіння ядерною бомбою.

Немає сумніву, що спільним викликом у сфері безпеки Держави Ізраїль та України є російсько-іранське військово-політичне зближення. Іран щодня отримує новий бойовий досвід, випробовуючи свою зброю в Україні.

Зміцнення цього альянсу загрожує безпеці не лише України, а й Ізраїлю. Державі Ізраїль і Україні необхідно спільно вживати негайних заходів, аби стримати цю вісь зла. 

І в боротьбі проти Ірану та його участі в підтримці терору проти мирного населення і загрози, що виходить від нього, ми з вами теж по один бік барикади, і повинні разом зробити все, щоб світова спільнота приєдналася до цієї боротьби і безкомпромісними кроками довела Ірану, що підтримка терору коштуватиме йому дорого.

Пане Президенте, ми віримо, що народ України вистоїть у цій тяжкій війні та захистить свої свободу та незалежність. 

Ми знаємо, яку важку ціну доводиться платити у цій війні. 

Але наш ізраїльський досвід показує, що народ, який знає за що він бореться, завжди перемагає і перетворює повоєнні труднощі на початок нового етапу своєї історії та стрибка вперед.

Ми віримо, що захистивши свою незалежність Україна не тільки зможе відновити, все, що було зруйновано, а й як свого часу Ізраїль зробити величезний ривок у майбутнє.

Ізраїль зробить все, щоб допомогти Україні в цьому процесі повоєнного відновлення.
Пане Президенте, як уродженці України, родичі яких живуть сьогодні в Україні під бомбардуваннями, ми не з чуток знаємо, як вам сьогодні важко. Але правда і справедливість завжди перемагають, і у нас немає сумнівів, на чиїй вони стороні. Тому ми сьогодні тут і з вами.

Юлій Едельштейн та Зеев Елькін

Крім того, вони зустрілися з міністром оборони України Олексієм Рєзніковим.

Раніше JewishNews повідомляли, що минулого тижня глава МЗС Ізраїлю Елі Коен також був в Україні, відвідав Бучу та Гостомель, Бабин Ярзустрівся з головою української дипломатії Дмитром Кулебою, а також Президентом України Володимиром Зеленським, та взяв участь у церемонії поновлення роботи посольства Ізраїлю в Києві.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать