Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Политика09 Июля 2024, 14:03

Антисемітські теорії змови ширяться світом після перемоги лейбористів на виборах у Британії

Кір Стармер, дружина
Кір та Вікторія Стармер / Фото news.sky.com

Після перемоги Лейбористської партії на загальних виборах у Великій Британії 4 липня в Інтернеті почали поширюватися антисемітські теорії змови про дружину нового прем'єр-міністра Кіра Стармера та єврейський контроль над світом.

Антисеміти вказували на іудаїзм Вікторії Стармер як свідчення ширшої теорії змови, згідно з якою євреї контролюють світ за допомогою доступу до світових лідерів.

Новий лідер Великобританії Кір Стармер одружений із єврейкою. Віце-президент США Камала Харріс одружена з євреєм. Син президента США Джо Байдена одружений із єврейкою. Дочка колишнього президента США Дональда Трампа одружена з євреєм. Дочка колишнього державного секретаря США Гілларі Клінтон одружена з євреєм. Скільки ж всього євреїв у світі? Я не вірю, коли кажуть, що з 1950-х років їх стало 15 мільйонів.

Марам Суслі, також відома як Mimi al-Laham, PartisanGirl, Syrian Girl та Syrian Sister

Австралійська блогерка, що підтримує теорії змови та сирійський уряд Башара аль-Асада

Цю теорію змови про єврейський вплив на політику підтримали і інші антисеміти: Megatron 5, доктор Анастасія Марія Лупіс тощо на X (Twitter) та інших платформах.

Особливу увагу в антисемітів привертає фото Кіра Стармера у кіпі та віросповідання його дружини Вікторії.

Вікторія Стармер родом із єврейської родини Північного Лондона. Її батько — польський єврей, а мати пройшла гіюр. Хоча Стармер є атеїстом, його сім'я є членом ліберальної єврейської синагоги в Сент-Джонс-Вуд у Лондоні, і він каже, що його діти знають про свою спадщину.

Новий лідер Великобританії раніше згадував, що його сім'я дотримується деяких шабатних традицій, таких як кидуш і хала. 1 липня він розповів Virgin Radio, що давно резервує вечір п'ятниці для часу зі своєю родиною. Заява викликала нападки з боку Консервативної партії, яка стверджувала, що Стармер щодня закінчуватиме роботу о 18:00 і буде прем'єр-міністром на півставки. Його прихильники наголосили, що Стармер очистив Лейбористську партію від антисемітизму, звинувачення в якому тяжіло над нею під час правління колишнього лідера Джеремі Корбіна.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать