Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Политика23 Января 2023, 10:21

Більшість українців вважають Ізраїль дружньою країною — посол Бродський

Міхаель Бродський
Міхаель Бродський / Фото omr.gov.ua

Незважаючи на критику з боку українського керівництва, більшість українців вважають Ізраїль дружньою країною.

Про це заявив на своїй сторінці у Twitter посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський.

Це випливає із результатів опитування, проведеного на початку січня Київським міжнародним інститутом соціології на прохання посольства Ізраїлю в Україні.

52% опитаних вважають Ізраїль дружньою країною (трохи менше, ніж рік тому до початку повномасштабної війни в Україні), і лише 12% так не вважають. 36%, що залишилися, не змогли відповісти на запитання.

У протистоянні Ізраїлю та Ірану 64% українців підтримують Ізраїль (удвічі більше ніж рік тому), і лише 1% — Іран.

Відповідаючи на запитання, кого у нинішній ситуації підтримує Ізраїль — Росію чи Україну — 48% опитаних вказали Україну, 8% — Росію. Ще 20% заявили, що Ізраїль не підтримує жодної із сторін.

Більшість українців (87%) вважають, що ізраїльські технології будуть вкрай потрібні в процесі повоєнного відновлення України.

На питання, як Ізраїль допомагає Україні, 48% вказали гуманітарну допомогу, 17% — розвідувальну інформацію, 8% — озброєння. 11% вважають, що Ізраїль ніяк не допомагає Україні, ще 16% не змогли відповісти.

33% вважають прийнятною відмову Ізраїлю постачати зброю Україні у зв'язку зі складною ситуацією в галузі безпеки, 43% вважають таку позицію неприйнятною. Інші не змогли відповісти на запитання.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю