Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Политика02 Мая 2024, 17:18

Колумбія розриває дипломатичні відносини з Ізраїлем

Густаво Петро
Фото france24.com

Сьогодні, 2 травня, Колумбія розриває дипломатичні відносини з Ізраїлем. Дипломатичний персонал Колумбії повернеться на батьківщину, хоча колумбійці продовжать отримувати необхідну допомогу та послуги від консульського відділу посольства у Тель-Авіві.

Про таке рішення оголосив президент Колумбії Густаво Петро в середу, 1 травня, пояснивши його ескалацією напруженості між країнами довкола війни у секторі Газа.

Колумбійський лідер вкотре назвав ізраїльську військову операцію в секторі Газа «геноцидом». Раніше він призупинив закупівлю зброї в Ізраїлі та порівняв дії цієї країни у регіоні з діями нацистської Німеччини.

Завтра (2 травня. — прим. ред.) дипломатичні відносини з Державою Ізраїль будуть розірвані... за те, що вони мають президента-геноцидника. Якщо Палестина помре, помре людство, і ми не дозволимо йому померти.

Густаво Петро

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац відреагував на коментарі Петро:

Історія запам'ятає, що Густаво Петро вирішив стати на бік найогидніших монстрів, відомих людству, які спалювали немовлят, вбивали дітей, ґвалтували жінок і викрадали невинних мирних жителів

Відносини між Ізраїлем і Колумбією завжди були теплими, і жодному антисемітському і сповненому ненависті президенту не вдасться це змінити. Держава Ізраїль буде продовжувати захищати своїх громадян без турбот і страху.

Ісраель Кац

Минулоріч менше ніж через місяць після нападу ХАМАС на ізраїльтян з Ізраїлем розірвала стосунки Болівія.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю