Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Политика08 Июля 2024, 15:54

Лідери британської єврейської громади привітали Кіра Стармера з перемогою на виборах

Кір Стармер
Кір Стармер / Фото cnn.com

Лідери єврейської громади привітали голову Лейбористської партії Великобританії Кіра Стармера з перемогою на загальних виборах і подякували консервативному уряду, що йде, за підтримку громади після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня 2023 року і сплеску антисемітизму, який йшов за цим нападом.

Єврейська громада пам'ятає, в якому стані була Лейбористська партія, коли Кір очолив її у 2020 році, просякнута антисемітизмом і, чесно кажучи, непридатна для того, щоб керувати. Той факт, що новий прем'єр-міністр так глибоко її змінив і привів від сейсмічної поразки до впевненої перемоги, є переконливим свідченням його особистої сили, рішучості та політичної мужності.

Філ Розенберг

Президент Ради депутатів британських євреїв

Хоча між Радою депутатів та новим лейбористським урядом неминуче виникатимуть розбіжності, зазначив Розенберг, він прагнутиме вирішити їх за допомогою конструктивної взаємодії.

Лейбористи прийшли до влади за підсумками виборів 4 липня, отримавши понад 400 місць, тоді як торі показали свій найменший результат щодо підтримки виборців у сучасній історії.

Також єврейська громада подякувала Ріші Сунаку та друзям з Консервативної партії за корисні дії за останні 14 років: прийняття визначення антисемітизму IHRA, фінансування безпеки єврейських общинних будівель, заборона ХАМАСу та «Хезболли», виступаючи як вірний союзник Ізраїлю, лобіюючи плани щодо створення нового Меморіалу та навчального центру Голокосту поруч із парламентом.

Ключовим завданням нового уряду, додав Розенберг, буде протистояння силам ксенофобії у суспільстві.

Він одягає на себе мантію національного лідера в критичний момент, коли нашому тендітному світу загрожують поляризація, екстремізм і конфлікти. Нехай він успішно подолає ці проблеми з мудрістю та співчуттям, і нехай його уряд принесе благословення процвітання, соціальної згуртованості та безпеки всім громадянам нашої великої країни.

Сер Ефраїм Мірвіс

Головний рабин Великобританії

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать