Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Политика05 Августа 2022, 19:21

Напередодні Шабату та 9-го Ава: в Ізраїлі розпочалася контртерористична операція

ЦАХАЛ
Начальник штабу ЦАХАЛу Авів Кохаві розмовляє з командиром дивізії Газа під час екскурсії по території 4 серпня / Фото jewishpress.com

Армія оборони Ізраїлю за декілька днів підготовки почала контртерористичну операцію під назвою «Алот аШахар — Схід зорі».

Після того, як був затриманий високопоставлений функціонер «Ісламського джихаду» в Самарії Бассам аль-Сааді обстановка розпалювалася: терористі в секторі Гази, з «Ісламського джихаду» та ХАМАСу погрожували обстрілами мирного населення регіонів поблизу Гази, через що було оголошено надзвичайний стан: в деяких південних містах Ізраїлю люди опинилися заблокованими через ймовірні обстріли.

Впродовж декількох днів ЦАХАЛ попередив резервістів МАГАВ та інших підрозділів бути напоготові до заклику будь-якої миті. Також було розгорнуто ПВО «Залізний купол» не тільки на півдні, але й у центрі Ізраїлю, також очікувалися провокації з півночі.

Сьогодні ізраїльтян (особливо на півдні) закликали бути поряд з бомбосховищами, також громадські укриття відчинили в інших містах.

Представник ЦАХАЛ заявив сьогодні ввечорі, що в ході операції був ліквідований Тайсір Джабарі, наступник Баха Абу аль-Ата та командир протитанкового підрозділу «Ісламського Джихаду». Він був головою військового крила терористичної організації «ІД» на півночі сектора. Також було підтверджено ліквідацію 15 бойовиків «ІД» при першому заході.
Терористи із сектору Гази почали запускати повітряні кулі із запальною сумішшю з боку прикордонних районів Ізраїлю.

Зазначимо, що із заходом сонця настає Шабат, який цьогоріч співпадає із 9-м Ава, тому піст проходить наступного дня, у неділю.

Головний рабин Ізраїлю Давид Лау випустив особливі інструкції до Шабату у зв'язку з операцією в Газі:

  • Необхідно знаходитись поблизу бомбосховищ: ходити у синагогу лише в тому випадку, якщо під час шляху та перебування там буде безпосередній доступ до бомбосховищ, інакше допустимо та бажано молитися вдома та не ризикувати життям;
  • Також бажано переконатися, що в кожній синагозі залишений увімкнений телефон на випадок тривоги;
  •  Читати 3 глави псалмів Теїлім за успіх ізраїльських солдатів та народ Ізраїлю;
  •  Строго дотримуватись вказівок Служби тилу.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю