Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Политика20 Ноября 2023, 15:02

Новий президент Аргентини хоче відкрити посольство у Єрусалимі і відвідав єврейську громаду

Хав'єр Мілей
Хав'єр Мілей / Фото wsj.com

Новим президентом Аргентини став Хав'єр Мілей.

Лібертаріанець Мілей переміг на виборах, набравши 55,75% голосів. Він оголосив, що після його обрання Аргентина перенесе своє посольство до Єрусалиму і вперше в історії стане близьким союзником Ізраїлю.

Хав'єр Мілей також надів кіпу і отримав благословення у посланців Любавицького Ребе.

53-річного зірку TikTok, який є музикантом, економістом і телеведучим із зачіскою в стилі бакенбардів, порівнювали з екс-президентом США Дональдом Трампом та екс-президентом Бразилії Жаїром Болсонару через його різкий стиль і суперечливі висловлювання.

Він закликав «кинути хворий песо на користь долара США» і обіцяв спалити Центральний банк, щоб завершити «рак інфляції».

Мілей виступав проти абортів, підтримував носіння вогнепальної зброї, обіцяв розірвати зв'язки з ключовими торговими партнерами Аргентини – Китаєм та Бразилією, а також ставив під сумнів кількість жертв військової диктатури та заперечував, що людська діяльність є причиною зміни клімату.

В самому початку передвиборчої кампанії він вийшов на сцену з включеною бензопилою, яка символізувала радикальні зміни, які він планував внести в державу, яка страждала від економічних проблем.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю