Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Политика05 Августа 2022, 13:24

Слідчий ООН вибачився за слова про єврейське лобі

Мілун Котарі
Мілун Котарі / Фото tiells.com

Слідчий ООН з розслідування ймовірних порушень прав людини в Ізраїлі Мілун Котарі вибачився в четвер за свій коментар про те, що соціальні мережі в основному контролюються єврейським лобі, і підкреслив, що він не мав на меті поставити під сумнів статус Ізраїлю як однієї зі 193 держав-членів організації.

В листі, який Котарі написав президенту Ради ООН з прав людини Федеріко Вільєгасу, він зазначає:

З мого боку було зовсім неправильно описувати соціальні медіа як такі, що в основному контролюються єврейським лобі. Цей вибір слів був неправильним, недоречним і нечутливим.

Мілун Котарі

Котарі також додав, що з усією серйозністю ставиться до того, що його слова були сприйняті як антисемітські. Він запевнив, що завжди засуджував дискримінацію у всіх її формах, у тому числі через антисемітизм. Також слідчий ООН додав, що у своїх висловах не ставив від сумнів існування Держави Ізраїль.

Його вибачення надійшли через 10 днів після того, як стало відомо, що Котарі говорив про єврейське лобі у подкасті, який супроводжував статтю від 25 липня.

Котарі є одним із трьох членів постійної комісії з розслідування ймовірних порушень прав людини Ізраїлем.

Принаймні 18 країн, у тому числі США, відхрестилися від зауважень Котарі як антисемітських, як і Європейський Союз та офіс генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать