Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Политика12 Января 2024, 11:19

США, Велика Британія та союзники завдали ударів по 60 військових цілях хуситів у Ємені

США, Велика Британія, хусити, обстріл, Ємен
Атака на хуситські військові цілі у Ємені / Фото cnn.com

У ніч проти 12 січня коаліція, включаючи США, Велику Британію та союзників, в межах операції «Страж процвітання» провела удари по різних військових цілях хуситів.

Усього було застосовано близько 100 крилатих ракет по 60 цілях у 16 локаціях. Цілями стали центри виробництва дронів та склади зброї, виробничі потужності, стратегічні об'єкти.

Додаткову підтримку надали Нідерланди, Австралія, Канада та Бахрейн, надавши логістичну допомогу та допомогу з розвідкою. Саудівська Аравія та Бахрейн відкрили своє небо для літаків союзників. Пентагон заявив, що в атаці на Ємен беруть участь щонайменше 10 країн: США, Великобританія, Німеччина, Канада, Бахрейн, Австралія, Нідерланди, Данія, Нова Зеландія та Південна Корея.

Удари були відповіддю на 27 атак на комерційні судна з листопада 2023 року. Удару було завдано після великої кількості попередніх попереджень та ультиматуму, висунутого тиждень тому.
Хусити у відповідь атакували кораблі ВМФ США, а бази США в Іраку зазнали сильних ударів, є повідомлення про удари по району посольства США в Багдаді. Хусити заявляють, що продовжать блокаду Червоного моря, незважаючи на удари коаліції. Також хусити оголосили термінову мобілізацію в Ємені.

Окрім блокади судів у Червоному морі, хусити неодноразово запускали ракети по Ізраїлю, тому що, будучи проксі Ірану, вони також прагнуть знищення «сіоністів» (тобто ізраїльтян) та підтримують ХАМАС, проти якого зараз воює єврейська держава.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю