Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Политика03 Августа 2022, 15:51

В Росії завжди був антисемітизм — депутат Європарламенту від Німеччини

Міхаель Галлер
Міхаель Галлер / Фото ghall.com.ua

Депутат Європейського парламенту від Німеччини Міхаель Галлер прокоментував процес ліквідації в РФ Єврейського агентства «Сохнут» та заявив, що антисемітизм завжди був притаманний Росії, а російський уряд він назвав фашистським.

У коментарі Guildhall Галлер зазначив, що судовою справою щодо закриття Єврейського агентства «Сохнут» є попередженням уряду Ізраїлю через їхню позицію щодо війни РФ проти України, яка їх не влаштовує.

Також Міхаель Галлер заявив, що у Росії завжди був антисемітизм ,як в радянські часи, так і зараз.

Російські націоналісти — антисеміти. І в Росії завжди був антисемітизм, євреїв завжди дискримінували, навіть у радянські часи. Це вписується в генеральну лінію таких фашистських структур, які є в РФ, антисемітизм дуже близький до них. Антисемітизм був структурно притаманний Росії, протягом багатьох він був розгорнутий і по-різному практикувався.

А російський уряд і націоналісти і фашисти.

Міхаель Галлер

Раніше JewishNews повідомляли, що місяць тому влада РФ повідомила російську філію Єврейського агентства про те, що вона має припинити роботу. Після того, як стало відомо, що відбудеться суд з приводу цього питання, Ізраїль відреагував, заявивши, що закриття «Сохнут» вплине на відносини РФ та єврейської держави. Перше засідання суду відбулося 28 липня, наступне засідання — 19 серпня. Крім того, співробітники Єврейського агентства («Сохнут») в Росії поскаржилися, що їх прослуховують, а декілька російських єврейських організацій отримали від Міністерства юстиції Росії листи з погрозами щодо їхньої роботи, аналогічні листу, отриманому Єврейським агентством раніше цього місяця.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать