Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Политика28 Февраля 2024, 17:26

В США провалився законопроєкт про обов’язкове навчання Голокосту в школах

капітолій, олімпія, вашингтон
Ілюстраційне фото experienceolympia.com

Законопроєкт про обов’язкове навчання Голокосту в середніх і старших школах штату Вашингтон провалився минулого тижня після дебатів щодо того, чи поправка натякала на війну Ізраїлю з ХАМАС.

HB 2037, представлений представником штату від Республіканської партії, базувався б на законі штату 2019 року, який пропонував, але не зобов’язував викладання Голокосту в державних школах. 

Законопроєкт був одноголосно прийнятий Палатою представників в Олімпії, але не зміг просунутися в сенатському комітеті з питань освіти після того, як демократи додали формулювання, яке вимагало б викладати досвід «діаспорних спільнот з життєвим досвідом виживання, ставши біженцем або іншим чином піддавшись прямому впливу геноцид».

Республіканці вважають, що остання версія законопроєкту містить приховані посилання на досвід палестинців Гази під час війни.

Слід зазначити, що законопроєкт із самого початку викликав суперечки серед єврейської громади штату. Його автор, представник штату Тревіс Кутюр від Республіканської партії, не консультувався ні з єврейською громадою, ні з Центром дослідження Голокосту, перш ніж представити його.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать