Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Политика14 Сентября 2023, 17:56

Вперше: Ізраїль офіційно долучиться до парламентського саміту Кримської платформи

Юлій Едельштейн, Андрій Єрмак, Володимир Зеленський, Зеев Елькін, Міхаель Бродський
Юлій Едельштейн, Андрій Єрмак, Володимир Зеленський, Зеев Елькін, Міхаель Бродський / Фото Twitter: michael_brodsk

Цьогоріч Ізраїль вперше офіційно візьме участь у парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи.

Депутат Кнесету Зеєв Елькін заявив, що участь Ізраїлю в Кримській платформі — це ще один крок, що зрушить ізраїльську позицію до більш активної підтримки України.

Символічно, що це, нарешті, станеться, хоча Ізраїль туди запрошують вже багато років, а ізраїльські делегації досі не приїжджали. Зараз нам вдалося досягти зміни цієї офіційної позиції.

Зеєв Елькін

Елькін підкреслив, що ізраїльські політики вперше поїдуть на заходи під егідою Кримської платформи не як приватні особи, а як офіційна делегація Кнесету із «зеленим світлом» від спікера парламенту, і під заступництвом ізраїльського МЗС.

Я радий, що нам вдалося переконати їх у необхідності цього важливого кроку.

Зеєв Елькін

Парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи відбудеться 24 жовтня у Празі (Чехія). Відповідне рішення прийняв Кнесет (парламент Ізраїлю), про нього вже проінформований голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Станом на 5 вересня участь у заході підтвердили понад 30 спікерів парламентів. Від Ізраїлю на ньому будуть представлені голова Комітету міжнародної політики і оборони Кнесету Юлій Едельштейн та співголова міжпарламентської групи Ізраїль-Україна Зеєв Елькін.

Раніше JewishNews повідомляли, що Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху планують зустрітися у Нью-Йорку.

Також Юлій Едельштейн та Зеев Елькін одними з перших офіційних представників Ізраїлю відвідали Україну на початку цього року та зустрілися з Прездиентом України.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю