Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Политика15 Июля 2024, 18:09

Замах на Трампа спричинив сплеск антисемітських теорій змови

Дональд Трамп, замах
Дональд Трамп за мить після замаху у Пенсильванії / Фото nbcnews.com

За даними Антидифамаційної ліги (ADL), замах на колишнього президента США Дональда Трампа під час передвиборчого мітингу в Батлері (штат Пенсільванія, США), призвело до сплеску антисемітських теорій змови та закликів до жорстокого відплати.

Засновник «Ліги захисту гоїв» Джон Мінадео провів у своєму акаунті в «X» відеозустріч під назвою «Євреї намагаються вбити Трампа!». Аналогічним чином конспіролог Стью Пітерс безпідставно припустив, що до нападу причетна ізраїльська розвідувальна служба «Моссад». Відомі діячі серед прихильників переваги білої раси також пропагували ці теорії. Відомий прихильник переваги білої раси Нік Фуентес заявив, що ізраїльська розвідка атакувала Трампа з метою замінити Трампа кандидатом, сприятливішим для інтересів Ізраїлю.

Слід зазначити, що Єврейські лідери та законодавці засудили спробу вбивства колишнього президента США Дональда Трампа.

Я у жаху від того, що сталося на мітингу Трампа в Пенсільванії, і радий, що колишній президент у безпеці. Політичному насильству немає місця в нашій країні.

Чак Шумер

Сенатор від Нью-Йорка, лідер демократичної більшості в Сенаті 

Член палати представників Джаред Московіц, демократ із Флориди заявив, що молиться за колишнього президента.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, який збирається 24 липня виступити перед Конгресом з приводу війни Ізраїлю з ХАМАСу, також висловився з цього приводу на своєму обліковому записі в «X»:

Сара і я були шоковані нападом на президента Трампа. Ми молимося за його безпеку та якнайшвидше одужання.

Біньямін Нетаньяху

Конгресменка Габріель Гіффордс, єврейка, яка у 2011 році отримала вогнепальне поранення в голову під час зустрічі з виборцями у своєму окрузі в Аризоні, сказала, що напад викликав у неї спогади про цю подію.

Політичне насильство жахливе. Я знаю це.

Я зберігаю у своєму серці пам'ять про екс-президента Трампа та всіх тих, хто постраждав від сьогоднішнього невиправданого акту насильства. Політичне насильство — це не по-американськи і ніколи не буде прийнятним.

Габріель Гіффордс

Навіть президент США Джо Байден, який є політичним суперником Дональда Трампа, звернувся до нації та розповів, що намагався зв'язатися Трампом, щоб оцінити його стан, та засудив насильство, назвавши його «ненормальним».

Губернатор Пенсільванії, демократ — єврей Джош Шапіро, заявив, що поліція штату допомагає у розслідуванні нападу. 

Однією з перших єврейських організацій, які взяли участь у виборах, була Республіканська єврейська коаліція, яка пообіцяла виділити 5 мільйонів доларів на підтримку Трампа.

Єврейська демократична рада Америки заявила, що стривожена стріляниною на мітингу в Пенсільванії і побажала Трампу швидшого одужання.

Генеральний директор Американського єврейського комітету і колишній конгресмен – демократ від Флориди Тед Дойч, чий округ у 2018 році включав школу в Паркленді, заявив у своєму акаунті в «X», що американцям треба об'єднатися, щоб засудити політичне насильство. До нього приєдналася низка єврейських організацій, у тому числі Антидифамаційна ліга, Американо-ізраїльський комітет зі зв'язків з громадськістю, Єврейська рада зі зв'язків з громадськістю, «J Street» та Конференція президентів найбільших американських єврейських організацій, засудивши напад і бажаючи Трампу якнайшвидшого одужання.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать