Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Политика17 Августа 2022, 12:16

Заява лідера ПА про «50 голокостів» обурила представників Ізраїлю та Німеччини

Махмуд Аббас
Махмуд Аббас / Фото inforesist.org

Прем'єр-міністр Ізраїлю Яїр Лапід різко засудив висловлювання глави Палестинської автономії Махмуда Аббаса (Абу Мазена), який під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Берліні заявив, що Ізраїль влаштував палестинцям «десятки голокостів».

Заява Абу Мазена про «50 голокостів», коли він стояв на німецькій землі, є не лише моральною ганьбою, а й жахливим спотворенням історії. У Голокості загинули 6 мільйонів євреїв, загинули півтора мільйони єврейських дітей. Історія його не пробачить.

Яїр Лапід

Міністр оборони Бені Ганц, який зустрічався з Аббасом, у тому числі у своєму будинку, заявив:

Висловлювання Аббаса є брехливими і огидними, він переписує і фальсифікує історію. Спроба прирівняти дії нацистів та їх помічників, які прагнули знищити єврейський народ, з діями ЦАХАЛу, який захищає громадян країни від жорстокого терору — це заперечення Голокосту. Можна очікувати від від того, що прагне миру, що він не фальсифікуватиме історію, не перекручуватиме істину, а визнає злочини минулого. Ми продовжимо вивчати історію, у тому числі її темні та похмурі сторінки, продовжимо прагнути миру і збережемо нашу твердість і безпеку.

Бені Ганц

Мовчазна реакція Шольца після заяви Аббаса викликала різку критику в німецьких ЗМІ та політичних колах Німеччини.

Хоча прес-служба канцлера й заявила пізніше, що слова Аббаса обурили його, проте Der Spiegel, Welt, Junge Freiheit та інші ЗМІ зазначили, що негайної реакції, якої вимагала ситуація, не було. Також лідер опозиції Бундестагу Фрідріх Мерц, голова християнсько-демократичної партії Німеччини, сказав, що Шольц «мав недвозначно заперечити президенту Палестини і вигнати його».

Посол Німеччини в Ізраїлі Штеффен Зайберт назвав коментарі Аббаса неправильними та неприйнятними.

Німеччина ніколи не зазнає жодних спроб заперечувати винятковість злочинів Голокосту.

Штеффен Зайберт

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю