Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Политика11 Апреля 2024, 11:55

Ізраїль та найбільша мусульманська країна Індонезія на шляху до нормалізації відносин

ізраїль, індонезія
Мусульманка тримає плакат під час мітингу проти Ізраїлю біля посольства США в Джакарті, Індонезія, 21 травня 2021 року / Фото timesofisrael.com

Ізраїль та Індонезія ведуть переговори щодо нормалізації відносин.

Після трьох місяців секретних переговорів між Ізраїлем, Індонезією та OECD (Організація економічного співробітництва та розвитку), членами якої є 38 країн, було досягнуто згоди, згідно з якою найбільша мусульманська країна світу зобов'язується нормалізувати відносини з Єрусалимом.
 
Передбачалося, що в обмін на встановлення відносин з Ізраїлем Єрусалим припинить блокувати приєднання Індонезії до Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD) — економічної організації, до якої нині входять 38 провідних економік світу.
 
Таким чином виходить, що мусульманські країни продовжують підтримувати тісні зв'язки з Ізраїлем і навіть нормалізують відносини, попри війну у секторі Газа. Але війна з ХАМАСом, що вибухнула, уповільнила процес нормалізації двосторонніх відносин. І все-таки днями індонезійський літак скинув гуманітарний вантаж у сектор Газа. Це, мабуть, стало першим випадком, коли індонезійський літак перетнув повітряний простір Ізраїлю.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать