Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество03 Августа 2022, 17:09

9 700 осіб в Ізраїлі, що пережили Голокост, отримають кнопки екстреного виклику у домівках

яд ва-шем
Назви нацистських концтаборів на меморіалі Яд ва-Шему в Єрусалимі / Фото npr.org

Міністерство соціального забезпечення та Управління з прав осіб, які пережили Голокост, при Міністерстві соціальної рівності Ізраїлю виділить 3,8 мільйона шекелів (615 960 доларів, 24,7 мільони гривень) на встановлення кнопок екстреного виклику тим, хто пережив Голокост.

У рамках перерахування бюджетів Управління з прав осіб, які пережили Голокост, щорічно виділяє бюджет некомерційним організаціям для обслуговування кнопок екстреного виклику в домівках тих, хто пережив Голокост. Цього року у співпраці з Міністерством соціального забезпечення, яке оголосило, що виділить додатково 1,3 млн шек., загальний бюджет збільшиться до 3,8 млн шек. Додаткові кошти дозволять приєднати до програми 3600 осіб, що пережили Голокост, і загальна кількість складе 9 700 осіб, чиї будинки будуть обладнані кнопками екстреного виклику.

Щороку Управління з прав осіб, які пережили Голокост, виділяло бюджети некомерційним організаціям для встановлення та технічного обслуговування кнопок екстреного виклику приблизно для 6100 тих, хто вижив у Голокості. Ці ж асоціації фактично відповідають за роздачу кнопок тим, хто пережив Голокост, за роботу гарячої лінії екстреної допомоги, а також за швидке реагування у разі спрацювання кнопки та виклику допомоги. Цього року, після збільшення бюджету та співпраці з Міністерством соціального забезпечення, кнопками екстреного виклику будуть забезпечені для майже 10 000 осіб, що пережили Голокост.

Ми продовжуємо збільшувати бюджети та розвивати додаткові послуги для людей похилого віку в країні, у тому числі для тих, хто пережив Голокост, це наше зобов'язання і місія, ми продовжуватимемо діяти в усіх галузях, щоб покращити якість їхнього життя та забезпечити їм гідну старість. Я дякую своєму другові, міністру соціальної рівності Мерав Коен, за співпрацю. Разом з нею ми продовжимо визначати потреби людей та пропонувати допомогу різним групам населення по всій країні.

Меір Коен

Міністр соціального забезпечення та соціального захисту Ізраїлю

Мерав Коен, міністр соціальної рівності, також подякувала міністру соціального забезпечення Меїру Коену за співпрацю.

Я вдячна своєму другові, міністру соціального забезпечення Меїру Коену, за партнерство у просуванні цих важливих кроків. Ми маємо останній шанс допомогти цим людям, середній вік яких становить 85 років. Нещодавно ми зробили низку кроків, які полегшать здійснення їхніх прав, і також збільшили виплати з держбюджету, а також отримали кошти від інших країн, щоб покращити добробут тих, хто пережив Голокост.

Мерав Коен

Міністр соціальної рівності Ізраїлю

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать