Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество25 Октября 2022, 18:51

Adidas припинив співпрацю з Каньє Вестом через антисемітські заяви репера

Adidas kanye west
Фото dw.com

Німецький концерн з виробництва спортивного взуття та одягу Adidas оголосив про припинення співпраці з американським співаком Каньє Вестом через його антисемітські заяви.

Нещодавні коментарі Веста були неприйнятними, ненависними та небезпечними. Після ретельного аналізу компанія прийняла рішення негайно припинити з ним співпрацю.

Пресслужба Adidas

Adidas перетворила спільну з Каньє лінійку Yeezy на бренд, на частку якої припадає до 8% від загального обсягу продажів.

Партнерство з Каньє за минулий рік принесло компанії $2 млрд. Аналітики прогнозують падіння акцій Adidas. Коли на початку жовтня Adidas повідомив про «перегляд» відносин із репером, акції компанії впали до рівня 2016 року.

Нагадаємо, що через нещодавні антисемітські та расистські публікації співака були заморожені його сторінки в Twitter і Instagram. Минулого тижня про розрив відносин із Каньє оголосила французька група компаній Kering, якій належать люксові бренди Gucci, Balenciaga та Yves Saint Laurent. Сам репер заявляє , що не відчуває жодних докорів совісті за свої антисемітські публікації в соцмережах.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать