Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество03 Августа 2022, 13:05

Антисемітські картини все ж потрапили до виставки у Німеччині попри скандали

Documenta antisemitic paintings
Фото vesty.co.il

Картини антисемітського штибу представлені на одній із найважливіших світових виставок Documenta у Німеччині.

Два тижні тому через них була змушена звільнитися генеральний директор виставки Сабіна Шорман, натомість призначили Олександра Фаренгольця.

Скандал вибухнув через картини індонезійських художників, які прирівняли солдатів ЦАХАЛу до солдатів СС і виставили їх байдужими роботами, які стріляли в палестинських дітей, також ортодоксальні євреї були зображені з іклами вампіра, а агентів Мосада було зображено свинями.

Звільнення гендиректора виставки та видалення згаданих картин із виставки не поставило крапку в цій історії.

Цього разу серед експонатів виявилася ще одна антисемітська картина — твір жінок із Алжиру. На ній солдати ЦАХАЛу зображені як жорстокі монстри, які не щадять арабських жінок та дітей.

Documenta antisemitic paintings
Фото vesty.co.il

Хвиля обурення, піднята єврейськими організаціями Німеччини та підхоплена місцевими ЗМІ, ні до чого не призвела. Міністр культури цієї країни заявила, що, незважаючи на присутність на картині антисемітських натяків, видаляти експонат із виставки вона не буде.

Documenta antisemitic paintings
Фото vesty.co.il

Уряд Німеччини поки не вжив жодних заходів проти виставки.

Рабин Авіхай Апель із Франкфурта-на-Майні заявив з приводу позиції міністра, що той, хто не вживає заходів проти антисемітського мистецтва, ігнорує ризик наслідків антисемітської пропаганди. Свобода слова та мистецтва — важливі, але неприпустимо використовувати її для образи тих чи інших груп населення, додав він.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать