Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество10 Июня 2024, 20:02

Біля могили раббі Нахмана в Умані встановили паркувальне обладнання

могила раббі нахмана, умань
Фото Facebook: איחוד ברסלב באומן - הדף הרשמי , Union Breslev In Uman

Шлях до меморіального комплексу імені раббі Нахмана у Умані (Черкаська область) було вимощено паркувальним обладнанням — антипаркувальними сферами.

Ця дорога веде до центрального об’єкту паломництва брацлавських хасидів — могили раббі Нахмана з Брацлава та синагоги.

Зазвичай хода починається на вулиці Туристів (раніше — Пушкіна) і закінчується на автобусній зупинці в кінці вулиці Григорія Косинки (Бєлінського). Такий маршрут дозволяє пройти до меморіального комплексу, не перетинаючи територію кладовища.

Раніше цей шлях був часто заблокований для пішохідного переходу великою кількістю транспортних засобів, припаркованих на тротуарі вулиці Туристів, що заважало паломникам здійснювати ходу згідно з єврейським приписом.

Впродовж років не вдавалося узгодити план спорудження у цьому місці перешкод, що запобігали б стоянці транспортних засобів на дорозі.

Але днями було міською владою міста було схвалено рішення, і працівники «Іхуд Бреслав ба-Умань» негайно долучилися до встановлення перешкод, що звільнили прохід паломників до могили цадика раббі Нахмана.

Роботи фінансувала організація «Іхуд Бреслав ба-Умань», що опікується єврейськими паломниками в Умані.

Також організація планує подати документи з будівництва шлагбауму для транспортних засобів на в’їзді до меморіального комплексу імені раббі Нахмана.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю