Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество30 Мая 2024, 15:57

Біля посольства Ізраїлю в Мехіко відбулися сутички

посольство ізраїлю, мехіко
Сутичка учасників заворушень із поліцією під час пропалестинського та антиізраїльського мітингу під назвою «Термінові дії для Рафаху», який відбувся перед посольством Ізраїлю в Мехіко 28 травня 2024 року / Фото timesofisrael.com

Близько 300 людей зібралися поряд із посольством Ізраїлю в Мехіко, щоб висловити свій протест проти «геноциду палестинців, який здійснюється Ізраїлем» у секторі Газа.

Вони зносили паркани, кидали кульки з червоною фарбою в будівлю, кидали «коктейлі Молотова» та підпалювали ізраїльські прапори, вимагаючи від уряду «розірвати дипломатичні, політичні та економічні відносини» з Ізраїлем.

За даними місцевих ЗМІ, незабаром після початку протестів, коли поліція спробувала розігнати людей, почалися зіткнення, в яких постраждали, зокрема, репортери та поліцейські. Коли протестувальники почали кидати каміння та пляшки із запалювальною сумішшю у правоохоронців, ті були змушені застосувати сльозогінний газ.

Нагадаємо, що раніше уряд Мексики засудив удар по Рафіаху, який призвів до пожежі в таборі біженців, а також приєднався до позову про геноцид, який ПАР подала проти Ізраїлю до Міжнародного суду ООН.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю