Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество29 Января 2024, 17:02

Біля меморіалу жертвам Голокосту у Яструбиновому пройшла церемонія пам’яті — ФОТО

Яструбинове, Голокост
Фото Facebook: Міська влада Вознесенська

Напередодні Міжнародного Дня пам’яті жертв Голокосту в представники Вознесенської громади вшанували пам'ять загиблих євреїв, які стали жертвами нацистів  у роки Другої світової війни.

Яструбинове, Голокост

На території села Яструбинове був єврейський табір, в якому було вбито та закатовано понад 3500 євреїв, а їхні тіла були скинуті у 8 глибоких колодязів. Один з цих колодязів зберігся до наших часів, його віднайшли члени історичного гуртка на чолі з депутатом Вознесенської міської ради Анатолієм Паладієм.Саме за його ініціативою на місці масових вбивств євреїв був встановлений памʼятний знак за фінансової підтримки Об’єднаної єврейської общини України.

610 тисяч людей — це кількість євреїв, які були вбиті за роки Другої світової війни в Україні. З 10 євреїв, що на той час мешкали в Європі, 7 було вбито. Це жахливі цифри, ми маємо пам'ятати про них, як мінімум для того, щоб це більше ніколи не повторилося знову!

Євгеній Величко

Міський голова Вознесенська

Анатолій Паладій розповів, що його родина має звання Праведників народів світу — це почесне звання присуджується Державою Ізраїль тим, хто в роки Другої світової війни рятував євреїв від знищення. Родина Анатолія врятувала матір та двох малолітніх дітей, які переховувались у їхньому будинку під час війни.

Яструбинове, Голокост

Присутні на церемонії говорили про те, що Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту — це нагода ще раз замислитися над важливістю підтримки, допомоги та запобігання подібним трагедіям у майбутньому.

Запалюючи свічки в пам’ять про загиблих, учасники церемонії символізували надію на краще майбутнє, де кожна людина живе без страху перед переслідуванням через свою національність, віру чи походження.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать