Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество29 Января 2024, 12:49

У Миколаєві вшанували пам’ять жертв Голокосту

миколаїв, голокост
Фото Facebook: Миколаївська обласна державна адміністрація

Перед Міжнародним Днем пам’яті жертв Голокосту, який щорічно відзначається 27 січня, у Миколаєві вшанували пам'ять 6 мільйонів євреїв, загиблих у Другу світову війну.

Про це повідомили на сторінці Миколаївської обласної державної адміністрації у Facebook.

миколаїв, голокост

У меморіальному заході взяли участь заступник начальника Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров, начальник управління культури, національностей та релігій Миколаївської ОВА Олена Буберенко, заступник Миколаївського міського голови Анатолій Петров, голова громадської організації «Миколаївська обласна єврейська громада» Михайло Гольденберг та представники громадськості.

Цинічне винищення практично однієї третини єврейського народу, а також незліченої кількості представників інших національностей у 1933 -1945 роках, призвело до світової трагедії, яку не загоїть час. У цей день, день скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної біди, ім’я якої Голокост. Будемо пам’ятати.

Юрій Гранатуров

Рабин Миколаєва та області Шалом Готтліб прочитав поминальну молитву за жертвами Голокосту.

Учасники заходу запалили поминальні свічки за всіх безневинних жертв Голокосту, вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання, та поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Голокосту в Миколаєві.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю