Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество25 Апреля 2024, 18:15

Білий дім та прем’єр Ізраїлю засудили «антисемітський натовп» у кампусах коледжів США

Білий дім та прем’єр Ізраїлю засудили «антисемітський натовп» у кампусах коледжів США
Скриншот Facebook: Израиль по-русски

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху засудив антиізраїльські протести, які охопили кампуси коледжів США, назвавши демонстрантів «антисемітським натовпом», якому необхідно протистояти.

Те, що відбувається в університетських містечках Америки, жахливо. Антисемітські натовпи захопили провідні університети. Вони закликають до знищення Ізраїлю. Вони нападають на єврейських студентів. Вони нападають на єврейський факультет.

Біньямін Нетаньяху

Ізраїльський лідер назвав триваючу хвилю антиізраїльських протестів у студентських містечках — особливо в Колумбійському університеті та Нью-Йоркському університеті — «нагадує те, що сталося в німецьких університетах у 1930-х роках».

Нещодавно вночі поліція розігнала наметовий табір у Колумбійському університеті в Нью-Йорку, де вже кілька місяців збиралася молодь із закликами влаштувати інтифаду і вигнати євреїв «назад до Польщі». Було заарештовано понад 100 студентів. 10 республіканських конгресменів підписали лист із закликом негайно звільнити президента вишу через неспроможність вжити необхідних заходів.
Раніше в середу студенти Гарвардського університету наслідували приклад своїх однолітків з Колумбійського та Нью-Йоркського університетів, організувавши табір протесту в Гарвард-Ярді з вимогою відмовитися від університету Ізраїлю.

Демонстрації в Колумбійському університеті, які переросли в жорстокість і містили антисемітські гасла, також надихнули студентів Массачусетського технологічного інституту, Університету Тафтса та Єльського університету встановити десятки наметів на території університету, порушуючи правила кампусу.

Білий Дім уперше з початку антисемітських протестів на кампусах американських вишів офіційно прокоментував ситуацію:

Кожен американець має право на мирний протест, проте заклики до насильства та фізичні загрози, спрямовані проти єврейських студентів та єврейських громад, є очевидно антисемітськими, безсовісними та небезпечними. Їм немає місця на кампусах вузів і взагалі будь-де в США. Наслідування риторики терористичних організацій, особливо на тлі найстрашнішого злочину проти єврейського народу, скоєного після Голокосту, просто огидне. Ми максимально твердо засуджуємо такі заяви.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю