Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество01 Февраля 2024, 17:55

Чоловіка, якого звинувачують у вбивстві керівниці синагоги у Детройті, судитимуть у червні

Майкл Джексон-Боланос
Майкл Джексон-Боланос / Фото wdet.org

Підозрюваному у вбивстві керівниці синагоги в Детройті Саманти Волл пред'явили обвинувачення.

28-річному Майклу Мануелю Джексону-Боланосу з Детройта пред'явлені звинувачення у вбивстві першого ступеня, тяжкому вбивстві, вторгненні в будинок і брехні поліцейським у зв'язку з інцидентом, що стався 21 жовтня.

Дату судового розгляду призначили на 10 червня під керівництвом судді третього округу Маргарет Ван Хоутен.

40-річну Волл знайшов на тротуарі біля її квартири в Лафайет-парку сусід, через кілька годин після того, як стався жорстокий ножовий напад.

Слідчі кажуть, що відео спостереження та записи мобільних телефонів, отримані департаментом, показують Джексона-Боланоса поблизу місця події приблизно в той самий час, коли датчики камер зафіксували рух у вітальні Волл.

Адвокат захисту Брайан Браун відкинув ці докази як непрямі, вказавши на деякі невідповідності у часовому графіку обвинувачення та припустивши, що вбивство могло статися набагато раніше. Проте прокурори також представили докази ДНК із мікроскопічних крапельок крові, знайдених на куртці в квартирі дівчини Джексона-Боланоса. У цю куртку, на думку слідства, і був одягнений підозрюваний. Краплі крові на цій куртці збігаються з кров’ю Волл.

І суддя, і Браун визнали дивним те, що на куртці була знайдена така невелика кількість крові, коли місце злочину було дуже кривавим.

Волл, яка очолювала синагогу Isaac Agree Downtown Detroit з 2022 року, також була місцевою активісткою, колишньою помічницею члена Демократичної партії Елісси Слоткін і співробітником кампанії генерального прокурора Дани Нессель.

Мер Детройта Майк Дагган назвав Волл одним із «видатних молодих лідерів Детройта», додавши, що її втрата «залишила величезну діру в спільноті Детройта».

Підсумкове засідання у справі призначено на 12 квітня.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать