Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество21 Июня 2024, 14:58

Делегація Єврейської федерації Північної Америки відвідала Бабин Яр

бабин яр, синагога
Фото Facebook: Babyn Yar Holocaust Memorial Center

Місія Єврейської федерації Північної Америки (Jewish Federations of North America) відвідала Бабин Яр.

До делегації на чолі з Еріком Фінгергутом увійшли лідери єврейських організацій з різних куточків США: Вашингтону, Чикаго, Балтимора, Пітсбурга, Далласу, Клівленда та Нью Йорка.

бабин яр, менора

Разом з генеральним директором Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» Олексієм Макухіним та головним операційним директором центру Анною Фурман вони відвідали ключові об’єкти меморіального центру: символічну синагогу «Місце для роздумів», аудіовізуальну інсталяцію «Дзеркальне поле», «Кристалічну Стіну Плачу» та серію інсталяцій «Погляд у минуле». Також разом з рабином Рафаелем Рутманом зачитали молитву та запалили свічки біля Менори, вшанувавши пам’ять жертв Бабиного Яру.

бабин яр, синагога

Відвідування Бабиного Яру стало першою точкою візиту єврейської делегації з США до Києва. Раніше JewishNews повідомляли, що представники цієї делегації обговорили важливість збереження єврейської спадщини в Україні з керівництвом Міністерства культури та інформаційної політики України та Державної служби України з етнополітики та свободи совісті.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать