Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество14 Мая 2024, 14:07

Держава Ізраїль відзначає свій 76-й День незалежності

День незалежності Ізраїлю
Зображення gov.il

Сьогодні, 5 Іяра за єврейським календарем, відзначається День незалежності Ізраїлю.

День незалежності Ізраїлю відзначається на наступний день після Дня пам’яті жертв загиблих у війнах Ізраїлю та жертв терору.

Увечері 13 травня на Горі Герцля в Єрусалимі було піднято державний прапор, приспущений на честь Дня пам'яті полеглих у війнах Ізраїлю та жертв терору, і біля могили засновника сіоністського руху запалили дванадцять факелів на згадку про дванадцять колін Ізраїлевих.

14 травня 1948 року, після закінчення терміну британського мандата, керівництво єврейського ішува проголосило створення Держави Ізраїль. Після двохтисячолітньої перерви єврейську національну незалежність було відновлено.

З моменту свого створення Ізраїль відкрив свої двері для імміграції євреїв та членів їхніх сімей з усіх країн світу, забезпечив рівність прав і свободу віросповідання неєвреям і неухильно дотримується демократичних цінностей, проголошених у  Декларації Незалежності.

Цього дня ізраїльський народ святкує відродження своєї державності на землі своєї давньої Батьківщини — там, де чотири тисячі років тому розпочалася єврейська історія, релігія та культура, і де весь цей час зберігалася єврейська присутність.

Цього року заходи Дня Незалежності відбуваються у зміненому варіанті та обмеженому масштабі у зв'язку з війною проти ХАМАСу, бойовими діями на півночі країни та боротьбою за звільнення 132 ізраїльтян, викрадених нелюдами ХАМАСу 7 жовтня 2023 року.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать