Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество29 Августа 2024, 13:51

Держдепартамент США застережив своїх громадян від поїздки до Умані на Рош а-Шана

умань, хасиди, поліція
Ілюстраційне фото unian.ua

Держдепартамент США закликав громадян Сполучених Штатів утриматися від поїздок на святкування Рош а-Шана до українського міста Умань, де знаходиться могила шанованого хасидами раббі Нахмана з Брацлава.

У посольства США в Києві зазначили, що ця рекомендація узгоджується з приписами для будь-яких поїздок до України.

В американській заяві зазначається, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну російські військові завдавали ударів по цивільних об'єктах та критичній інфраструктурі, включаючи релігійні та культові споруди.

Посилаючись на заяву місцевої влади, у США повідомили, що в Умані недостатньо укриттів для захисту від повітряних атак, щоб розмістити всіх прочан, що прямують до Умані.

Також у посольстві США нагадали, що що Україна змінила політику щодо осіб із подвійним громадянством. Через це особи, які мають громадянство США та України, включаючи тих, хто проживає в США, більше не матимуть змоги залишити межі української держави:

Американцям наполегливо рекомендується утриматися від будь-яких поїздок до України, включаючи чоловіків віком від 18 до 60 років, які також мають українське громадянство або можуть претендувати на нього та не бажають залишатися в Україні на невизначений термін.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать